Е.ОН разсрочва дълговете на живеещите на улица Калиакра
Е.ОН разсрочва дълговете на живеещите на улица Калиакра / netinfo

Заместник-областният управител д-р Евгения Георгиева и главният секретар на Областна администрация в Добрич Драгой Драгоев разговаряха с група граждани, които живеят на ул."Калиакра" №1, в бившето студентско общежитие на ВМИ-Варна.

На този адрес на 9 октомври, по нареждане на Е.ОN-България, трябва да бъде спряно ел.захранването. Причината е забавяне в плащането на дължимите суми за консумирана електрическа енергия. 

“Няма да допусна в Добрич семейства с малки деца да останат без ток или на улицата точно срещу зимата", заяви д-р Георгиева. Вчера тя е разговаряла с представители на Е.ОN България, които днес трябваше да присъстват на срещата. От телефонния разговор е станало ясно, че дружеството е готово да преговаря и да предложи погасителна схема за плащане на дължимите суми.

Д-р Георгиева обеща да извърши проверка в Районна прокуратура-Добрич и да разбере дали се работи по жалбата, подадена от живущите на ул.Калиакра№1 срещу ВМИ – Варна. В този документ хората искат да бъде извършена проверка за движението на суми, които те са събирали за консумативи и са изплащали на администраторите на ВУЗ-а. Партие обаче не са били внасяни по сметките на ВИК и Е.ОN България.

На срещата днес присъства и представител на Областна служба “Социално подпомагане”. Д-р Георгиева помоли да бъде организиран екип от социални работници, който на място да се запознае със социалния статус на семействата. След това може да се търси решение на проблема на тези хора в дългосрочен план.