Е.ОН е готова да издържи повишената консумация на ток
Е.ОН е готова да издържи повишената консумация на ток / netinfo
Е.ОН България е готова да се справи с повишената консумация на електроенергия поради ограниченото снабдяване с газ, съобщиха от пресцентъра на компанията. Електроразпределителната мрежа ще издържи, ако клиентите са разумни в тяхната консумации, уточняват от дружеството.

За разлика от други региони, където централното парно отопление е основно средство за отопление на домакинствата, в Североизточна България неговият дял е ограничен само в рамките на най-големите областни центрове.

Към настоящия момент от Е.ОН не изпитват затруднения при снабдяването на клиенти в условията на увеличена консумация, ако в системата има достатъчно електроенергия, твърдят от електроразпределителното дружество.

Предвид очакваното увеличение на потреблението на електроенергия за отопление в районите, където топлофикационните предприятия спират работа напълно или прекъсват за преминаване на алтернативни горива, специалистите на Е.ОН България Мрежи анализират капацитета на електроразпределителната мрежа и взимат всички възможни мерки за подготвяне на мрежата за евентуално повишено натоварване.

Компанията е готова да поеме повишената консумация на електроенергия, но се обръща към всички потребители да бъдат разумни в използването на електроенергията и да не включват електроуреди, от които не се нуждаят. Това особено важи за домакинствата, които са заявили пред Е.ОН България по-ниска мощност, но са инсталирали електрически устройства, чиято мощност надвишава заявената.

От Е.ОН са готови да изпратят допълнителни аварийни групи при потенциално свръхнатоварване на електроразпределителната мрежа, което би могло да причини аварии.