E. ON дърпа шалтера на 12 000 абонати
E. ON дърпа шалтера на 12 000 абонати / netinfo
От началото на следващата седмица Е. ON започва да спира тока на всички абонати, които не са погасили задълженията си в срока, определен със специално предупреждение. Това заяви за Дарик радио председателят на Управителния съвет на Е. ОN България Манфред Пааш.

От средата на март до момента от енергийната компания са изпратили писмени предупреждения за спиране на тока на 20 000 некоректни битови и промишлени абонати, но до момента едва 40% от тях са изплатили задълженията си. Ако този процент се запази до края на седмицата, електроразпределителното дружество ще спре тока на 12 000 домакинства в Североизточна България.

От началото на март абонатите на електроразпределителните дружества, които се стопанисват от немската компания, получават безплатни клиентски карти на касите и центровете за обслужване на клиенти. Всяка карта съдържа персонален номер, което улеснява значително обслужването на всеки един абонат.

Тази година немската енергийна компания ще инвестира 57 млн. лв. за развитие на електроразпределителната мрежа, която стопанисва у нас.