Джон Лоутън и Б.Т.Р.  с безплатен концерт в Добрич
Джон Лоутън и Б.Т.Р. с безплатен концерт в Добрич / Дарик Нюз - архив

Безплатен концерт за добричлии и гостите на града ще изнесат Джон Лоутън и българската рок група Б.Т.Р. Те ще забият на площад „Демокрация” във вторник, 28 юни, около 21.00 часа. Преди това на площада като подгряваща група ще излязат момчетата от добричката банда „Bloodrush“. Изненадата на вечерта ще е бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, който също ще се включи като гост – изпълнител и ще изпълни заедно с Лоутън и Б.Т.Р. хита "Free Me".

„За нас е голяма радост, отдавна не сме били в Добрич”, заяви пред Дарик Добрич Наско от Б.Т.Р.

Добричките фенове ще чуят песните, които Б.Т.Р. правят с вокала на Юрая Хийп през годините,  едно или две парчета от самостоятелната кариера на Лоутън, както и някои от новите неща на Б.Т.Р. „Старите ни хитове също ще звучат, хората си ги искат”, каза Наско и допълни, че кметът на Добрич Йордан Йорданов без да се замисли казал ОК за проекта. „Новият ви кмет има познания в нашата област, което говори, че е слушал доста рок”, коментира фронтменът на Б.Т.Р.

Той разказа, че Джон Лоутън живее между Лондон, Испания и България. Групата се е запознала с него в Лондон преди 13-14 години. Тогава Б.Т.Р. правили концерт за българската общност в рамките на мини фестивал, на който Джон Лоутън представял свой аблум. „Той остана до края на вечерта, за да ни чуе. Каза, че много му харесваме и ако един ден решим, той няма нищо против да направим нещо заедно. Две години след това Цонко каза: „Хайде да направим Джулай Морнинг в Каварна, а ние му отговорихме, че имаме точния човек за това. Обадихме се на Джон и той с удоволствие прие поканата. Оттам насетне нещата потръгнаха”, връща лентата назад Наско.

„Ще ни липсва Камен бряг, ние направихме традиция посрещането на Джулая там, с добра организация и музика. Жалко е, когато се разваля едно такова нещо, но вината тотално не е в нас. В този смисъл много ме е яд, но няма какво да направим” – сподели още пред Дарик Добрич вокалът на Б.Т.Р.