Джип премаза жена до пикник Орехите край Албена
Джип премаза жена до пикник Орехите край Албена / netinfo

Джип "Хамър" със софийска регистрация премаза жена по пътя Балчик-Албена, в близост до пикник "Орехите". Жената е починала на място. Кървавият инцидент стана около 7.40 часа, съобщиха от полицията.

Джипът бил управляван от 30 годишен шофьор с инициали И.С. от Белоградчик. Предполага се, че се е движел с много висока скорост, в посока Балчик.
Мощната кола навлязла в насрещното платно и първо се блъснала странично в добричко „Мицубиши” с 57 годишен водач. После джипът се завъртял и помел пешеходката, след което се забил в рекламен билборд. След това „Хамър”-ът полетял надолу по полегата местност, дълбока около 20 метра.

По щастлива случайност в зверската катастрофа няма други пострадали. Взети са кръвни проби от двамата водачи. Шофьорът на джипа е задържан в РПУ”Албена” за 24 часа.

Загиналата е 51-годишната Светлана Симеонова от Добрич, служителка на "Албена"АД, администраторка в хотел „Елица”. Трупът е откаран в Съдебна медицина - Добрич.

Според запознати луксозното возило е притежание на собствениците на четиризвездната хотелска верига "Мистрал", която има обекти в Балчик, Несебър и "Св.св.Константин и Елена".