Дъждовете причиниха наводнения в Добричко
Дъждовете причиниха наводнения в Добричко / Дарик Добрич

15 сигнала, свързани с обилните валежи, са получили днес в Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" Добрич, съобщи неговият началник гл.инспектор Дарин Димитров. Пет екипа работят от сутринта в критичните зони в региона. Димитров каза още, че към момента валежите в цялата област са спрели.

В град Добрич са наводнени мазета в Спортното училище и в частни домове. Голям водосбор има в района на селата Драганово, Опанец и Богдан. Там са наводнени много дворове, но няма опасност за хора и животни. Пожарникарите очакват на място да спадне нивото на водата, за да се види къде има и наводнени домове и да се вземат мерки, допълни Димитров.

В Албена водата е проникнала в два хотела и един ресторант, в Кранево има сигнал за наводнени бунгала. Отводняване е правено и в Каварна.

Голямо количество дъждовна вода се е събрала и в центъра на село Батово, откъдето минава пътят Добрич-Албена, и пречи на движението, съобщи дежурният диспечер в Областния съвет за сигурност. Там няма други тревожни сигнали за ситуацията в областта.

От Метеостанцията в Добрич информираха, че падналото количество валежи днес в града е над 32 литра на квадратен метър.