Дъщеря на руски офицер се покланя на гроба му в Добрич
Дъщеря на руски офицер се покланя на гроба му в Добрич / netinfo

Гости на община Добрич са Албина Михайловна Кисельова и Елена Николаевна Панишева от руския град Кодинск, който се намира в Красноярския край.

Албина Михайловна е дъщеря на руския офицер Михаил Егорович Колпаков, починал в Добрич на 27 септември 1944 година. Той е бил ранен по време на боевете на Червената армия в Румъния през Втората световна война. През 1948 година неговите тленни останки са положени в гробница, намираща се непосредствено под Паметника на Съветския войн в Градски парк “Свети Георги”. 

Албина Михайловна не помни баща си, тъй като е била само на една година, когато той е мобилизиран на фронта. През 1982 е поканена да посети България, за да се поклони пред паметта на баща си, но семейни обстоятелства не й позволяват да пристигне в страната. Настоящата визита на Албина Михайловна се провежда със съдействието на община Добрич.

По време на своето посещение дъщерята на руския офицер се поклони пред паметта на баща си и положи пръст до неговия гроб, донесена от тайгата в родния Сибир. Посещението на Албина Михайловна приключва в края на тази седмица.