Държавата прехвърли  имоти край ДЗИ на община Генерал Тошево
Държавата прехвърли имоти край ДЗИ на община Генерал Тошево / Дарик Добрич

Министерският съвет прехвърли безвъзмездно правото на собственост върху имоти - частна държавна собственост на община Генерал Тошево. Те се намират в село Петлешково близо до Добруджанския земеделски институт. С решението си МС удовлетворява желанието на община Генерал Тошево, която е поискала да придобие право на собственост, след като миналата година от общинския бюджет са заделени близо 82 хил. лв. за благоустройствени дейности по сградния фонд в село Петлешково.

Реновирани са 4 жилищни двуетажни сгради, които обслужват част от служителите на Добруджански земеделски институт и от построяването им през 60-те години не са били сериозно ремонтирани.

Миналата година със средства от общинския бюджет е извършен цялостен ремонт на покривните конструкции на сградите, в които живеят около 30 семейства. Подменени са  всички носещи греди и ламперия, положени са нови керемиди, ремонтирани са димоотвеждащите системи. Ремонтни дейности са извършени и в новосъздаденото читалище "Тодор Рачински – 2011", с. Петлешково. Поставена е нова дограма на прозорците, обновени са стаите, обособени за читалня и библиотека, изцяло са ремонтирани санитарните възли, монтирани са нови осветителните тела. Ремонтни дейности са извършени и в сградата на кметското наместничество.

През този строителен сезон се очаква да бъдат ремонтирани още 4 жилищни двуетажни сгради в село Петбешково, за което общината е планирала 76 хил. лева.