Детски панаир през уикенда в Добрич
Детски панаир през уикенда в Добрич / netinfo
В събота и неделя в Добрич ще се проведе поредното издание на Детския панаир. Събитието ще се състои на площад Свобода с вход свободен. Децата на града ще могат да се включат в над 40 културно-образователни инициативи, благодарение на Фондация Изиарт и община Добрич.

Между 10 и 18 часа в двата дни на площад „Свобода”, както и в Регионалния исторически музей, ще отворят врати десетки работилници, в които децата ще могат да се занимават със стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Музикалното ателие тази година ще е посветено на цигулката и всеки посетител ще разбере как се свири на цигулка и ще може да опита сам.

Добрич ще е домакин на Детски панаир с над 40 творчески ателиета

В рамките на събитието ще бъде изграден кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което ще се пише с глаголица. Ще има и ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. За любителите на Изтока ще бъде направена рисунка с къна.

Ателие по роботика ще забавлява децата, които обичат науката, а за най-любопитните ще бъде изложен и хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.