Две жени пострадаха в катастрофи в Добрич и Балчик
Две жени пострадаха в катастрофи в Добрич и Балчик / Дарик Добрич

27-годишна жена от Оброчище пострада при пътен инцидент в Балчик. Тя е участвала във верижна катастрофа, станала по ул."Варненска" вчера в 9 ч. сутринта. Заради несъобразена скорост, 26-годишен балчиклия, каращ "БМВ 320" се блъснал в "Сеат" и го изкарал от платното, след което той се ударил в дърво и в каменна ограда. "БМВ"-то връхлетяло върху паркирана "Хонда" по същата улица, която на свой ред се блъснала също в дърво и каменна ограда.

Жената, която се возела в "Сеат"-а, е прегледана в Центъра за спешна помощ в Балчик и освободена за домашно лечение с натъртвания на десния крак. По колите са нанесени значителни щети. Двамата водачи са дали отрицателни проби за алкохол.

Произшествие е настъпило и на околовръстния път на Добрич. Вчера по обяд, на 50 метра след кръстовището за кв.„Рилци", 58-годишен водач с лек автомобил „Опел Астра" с варненска регистрация се е блъснал в крайпътно дърво заради несъобразена скорост. Пострадала е съпругата му, на 60-годишна възраст, която е със счупен палец. Проверката за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат.