Две учителки от Добрич са предложени за грамоти „Неофит Рилски”
Две учителки от Добрич са предложени за грамоти „Неофит Рилски” / netinfo
Милена Пеева от СОУ”Климент Охридски” и Галина Радославова от ЕГ ”Гео Милев” са двете учителки от Добричка област, предложени да получат почетна грамота „Неофит Рилски” по повод празника на българската просвета 24 май. Наградите се връчват от министерството на образованието по предложение на регионалните инспекторати по образование.

Милена Пеева е преподавател по китара, поп и джаз пеене и солфеж. Нейни ученици продължават образованието си в Музикалните академии в София и Пловдив и НАТФИЗ. Възпитаници на Милена Пеева са спечелили множество награди от престижни музикални конкурси. Нейни ученички са популярните лица от „Мюзик айдъл” Кремена Димитрова, Гергана Коева, Валентина Димитрова.

Галина Чакърова е преподавател по химия в Езикова гимназия. Тя е учител с 33 годишен стаж, доказала професионализма си в ежедневното обучение по химия в гимназията и при подготовката на ученици за областни и национални състезания. През тази и миналата година ученици на Галина Чакърова завоюваха отлични оценки на националните олимпиади по химия.