Две изложби в Балчик по проекта “Усмивки на брега”
Две изложби в Балчик по проекта “Усмивки на брега” / netinfo

Изложба с рисунки на тема "Рибари" бе открита в Общинския детски комплекс на Балчик. В нея малки художници представят своите виждания за рибарския живот. Грамоти за отлично представяне получиха Селин Касим /12 г./, Елица Василева /10 г./, Николай Великов /13 г./, Светослав Ников /13 г./, Георги Георгиев /13 г./ и Пламена Пламенова /11 г./. Те бяха връчени от Ваня Балчева от Международната фестивална програма "Приятели на България", която е ръководител на проекта "Усмивки на брега". Гост на събитието бе Галина Неделчева, началник на отдел "Образование, хуманитарни, социални и стопански дейности" в Община Балчик.

Директорът на извънучилищното педагогическо учреждение Тинка Сивриева получи специална покана за участие в конкурса за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности, който се организира от Програма "Приятели на България" девет поредни години, под патронажа на министъра на образованието и науката.

В Балчик се откри още една изложба по проекта "Усмивки на брега". В Народно читалище "Паисий Хилендарски 1870" са показани фотоси, представящи интересни моменти от живота на черноморските общини Шабла, Балчик и Каварна.

Проектът "Усмивки на брега" се реализира от Международната фестивална програма "Приятели на България", в партньорство с Местната инициативна рибарска група Шабла - Каварна - Балчик.