Двама ученици организират благотворителен фестивал „Изкуство и милосърдие“
Двама ученици организират благотворителен фестивал „Изкуство и милосърдие“ / Дарик Добрич
Двама ученици организират благотворителен фестивал „Изкуство и милосърдие“
92040
Двама ученици организират благотворителен фестивал „Изкуство и милосърдие“
  • Двама ученици организират благотворителен фестивал „Изкуство и милосърдие“

Фестивал „Изкуство и милосърдие" ще се проведе в Добрич през февруари. Събитието е планирано и организирано от двама младежи - 10-класникът Петко Нейчев (Пецата) от ПМГ и 12-класникът Александър Пампоров от ЧГ „Леонардо да Винчи". Идеята е на Пецата. Двамата сами движат всичко - ангажирали са три зали в града за десет концерта, както и Художествената галерия - за една изложба. Всичко ще започне на 1-и и ще завърши на 25 февруари с метъл концерт.

Проявите ще бъдат с благотворителен характер. Двамата организатори са членове на Българския младежки червен кръст (БМЧК) и средствата, постъпили от входни такси, билети и дарения ще бъдат преведени във фонд „Милосърдие" на организацията, откъдето ще се разпределят за нуждаещи се.

Всички, които ще участват в културните събития, ще го направят доброволно, казаха в студиото на Дарик Пампоров и Нейчев. Фестивалът ще бъде основно с добрички таланти - студио „Сарандев", ученици от училище „Св. Климент Охридски", Музикален театър „Дея", салса клуб „Десита", фолклорен ансамбъл „Добротица", рок групите от Варна „Axez" и "Deathroll", както и добричката "Attaxic". Концерти ще има в Органова зала, Младежкия център, пиано-бар „Мелоди".

Опитахме се да поканим и гости - известни изпълнители, но се оказа, че не е достатъчно да им се обадим два месеца по-рано, те са ангажирани, а и искат хонорари, разказаха организаторите, които са захванали работата по фестивала от 5 ноември. Надяват се събитието да стане традиция, има възможност дори да бъде репродуцирано в други градове по същия модел - като кампания на БМЧК. Искахме да направим много различни концерти за всякакъв вкус - и рок, и фолклор, и поп, да има и пеене и танци, споделят момчетата и изказват благодарност на БМЧК и БЧК - за съдействието, и на Младежкия център и Община Добрич - за предоставените зали.

Чуйте двамата младежи в аудиото.