Двама катастрофираха в стълбове
Двама катастрофираха в стълбове / Дарик Добрич

32-годишен добричлия катастрофира след употреба на алкохол, информират от областната дирекция на МВР. Произшествието е станало на 16 юни в 20.50 ч. на кръстовището на улица „Батовска" с бул. „25-ти септември". При десен завой, поради висока скорост, мъжът загубил контрол и забил своята „Хонда Сивик" в стълб за улично осветление, намиращ се в разделителната ивица, и навлязал в платното за насрещно движение.
Причинени са материални щети по автомобила и стълба. Проверка за алкохол с техническо средство показала 2.44 промила алкохол в издишания от водача въздух. Взета му е кръвна проба. По случая е започнато бързо полицейско производство.

През почивните дни е станала още една катастрофа. На 17 юни около 11.00 ч. по пътя Добрич-АЛбена, в село Славеево, 34-годишна шофьорка от Добрич загубила контрол над своя лек автомобил „Пежо" и се блъснала в електрически стълб отляво на пътя. В произшествието са нанесени значителни материални щети по автомобила. Жената е без опасност за живота, не е констатирано наличие на алкохол в кръвта й.