Два фестивала ще бележат празничния 6 септември  в Генерал Тошево
Два фестивала ще бележат празничния 6 септември в Генерал Тошево / Община Генерал Тошево

Два фестивала се организират в община Генерал Тошево в празничния 6 септември.

В село Пчеларово ще се проведе 11-ият фолклорен събор "Пчеларово`2014". Той се организира от читалище "Св. Св. Кирил и Методий - 1897" и с годините се утвърди като едно от най-мащабните мероприятия, провеждани извън общинския център. Тази година заявки за участие са подали 16 състава както от община Генерал Тошево, така и от други съседни общини. Проявата започва в 9.30 часа.

От 15.00 часа в село Росен ще се проведе „Росен фестивал 3” – музика, песни и танци. Програмата на фестивала започва с прожекция на българския филм „Tилт”. В 17.00 часа пред фестивалната публика ще бъдат представени късометражните филми „Баща и дъщеря” и „Лицата на Росен”.

Официалното откриване на фестивала е насрочено за 19.00 часа, след което на сцената ще излезе група „Росенски авлиги”. Присъстващите ще могат да се насладят и на соловите изпълнения на баба Бойка, да видят филмите „Ирис – Росен” и „Скейтборд”. На фестивалната сцена в Росен ще се представят още певческа група от селото, дует сем. Димитрови, Алан саксофон, Краище Блус Бенд и DJ Ivan.