/ ДТ
Драматичен театър "Йордан Йовков" - Добрич излиза с ново заглавие в афиша. На 14 март е премиерата на една от най-гледаните пиеси в Европа - комедия, която превръща швейцарския драматург Марк Камолети в легенда. Оригиналното заглавие е „Боинг, Боинг” и има първа френска премиера през 1960 г.

„Жабокът и слънчевата дъщеря“ с премиера в кукления театър

Поставяна е в 55 страни, а в последните 45 години продължава всяка вечер да се играе в Париж. Дебютната постановка в Лондон се играе 7 години и има зашеметяващите 2 000 представления, което прави „Боинг, Боинг” най-играната френска пиеса според рекордите „Гинес”. В средата на 60-те години на ХХ век е екранизирана в Холивуд. 

Самият Камолети твърди, че колосалният успех на пиесата му се дължи на свързването на две прости, но много типични за всеки мъж влечения – към многоженството и към летенето. Сюжетът се заплита около приключенията на млад мъж, изобретателно сгодил се едновременно за три стюардеси, работещи в различни авиокомпании. И както се случва в добрите комедии, строго разчертаният график „едната отлита, другата каца” в един прекрасен момент се обърква и се налага неочаквано лавиране между три жени...

Добричката постановка е озаглавена "Любовен пилотаж" и е дело на режисьора Стефан Спасов. Участват Димитър Петров, Стефан Сърчаджиев, Филип Янев, Мария Генова, Татяна Христова, Велизара Петкова.