Дядо от Безмер и баба от Коларци - поредните жертви на телефонни измамници
Дядо от Безмер и баба от Коларци - поредните жертви на телефонни измамници / Дарик Нюз - архив

 

За пореден случай на телефонна измама в Добричка област информират от полицията.

Този път жертвата е 82-годишен старец от тервелското село Безмер.

На 18 юли, около 15.00 часа, на домашния телефон на възрастния мъж се обадила жена, която плачела и се представила за дъщеря му. Мнимата дъщеря поискала пари за операция на счупения си крак. В последствие в разговора се включил и мъж, който се представил за лекар и заявил, че за въпросната операция са необходими 9 000 лева. На стареца било обяснено, че при него ще изпратят санитар, за да вземе колкото пари има в момента. Възрастният мъж приготвил 2 000 лева, които малко по-късно предал на непознат пред дома си. Половин час по-късно старецът решил да позвъни на дъщеря си, след което измамата била установена.

Сходен случай е регистриран и в село Коларци. 78-годишна жителка на селото получила обаждане на домашния си телефон, при което жена с плачещ глас се представила за дъщеря й. В ход отново била задействана познатата схема за спешна нужда от пари за операция и последвал разговор с мним лекар. Старицата успяла да събере 1 000 лева, които предала пред дома си на непознат мъж.

От Областната дирекция на полицията в Добрич за пореден път апелират към гражданите да не се доверяват на непознати и да не дават парите си на измамници.

При всяко съмнение за измама, търсете помощ от полицията на телефон 112, съветват полицейските служители.