ДПС отбеляза 25-годишнината от създаването си
ДПС отбеляза 25-годишнината от създаването си / ДПС

25-годишнината от създаването на ДПС, която се навърши на 4 януари, бе отбелязана от организацията в област Добрич, съобщават от пресцентъра на партията. Рожденият ден бе организиран от областното ръководство на ДПС, заедно с народния представител от Добрички регион и зам.-председател на партията Рушен Риза.

Сред присъстващите бяха областният лидер на ДПС д-р Ердинч Хаджиев, председателката на женското дружество на партията в област Добрич Севинч Касабова, както и ръководителите на общинските организации от областта, кметът на Крушари Добри Стефанов и зам.-кметът на община Добричка Илдъз Юнус. Сред гостите бе и Неджметин Хак, който е основател на ДПС в област Добрич.

„25 години не са малко – едно поколение и дори повече. За тези 25 години ние успяхме поне малко да внесем равновесие в политическия живот в България”, каза в приветствието си към присъстващите над  400 членове и симпатизанти на движението Рушен Риза. Той припомни, че ДПС е създадено, за да се защитят правата и свободите на всички български граждани, без значение от етническата им принадлежност. „Дали е християнин или мюсюлманин, дали е българин, турчин, ром, помак, за нас всички са еднакви. За това се създаде ДПС и за това се борим”, подчерта Риза. „25 години ДПС – 25 години демокрация. Когато ДПС е силно, демокрацията се усеща във всяко едно крайче на страната”, добави още той.
Рушен Риза поздрави от свое име и от името на лидера на партията Лютви Местан областната организация на ДПС за постигнатите резултати на последните избори. „На тези последни избори Добрич се представи повече от добре” подчерта Риза.