ДПС издига кандидат-кметове в 6 общини в региона
ДПС издига кандидат-кметове в 6 общини в региона / DarikNews.bg, архив

ДПС ще има кандидати за кметове в шест от осемте общини в региона, съобщи областният лидер на партията д-р Ердинч Хаджиев. Кандидатури за кметския пост ще бъдат издигнати  в Добрич, Крушари, Генерал Тошево, Балчик, Тервел и община Добричка. В Шабла и Каварна ДПС ще участва в местните избори само с листи за общински съветници.

В Крушари ще бъде издигната кандидатурата на настоящия кмет Добри Стефанов. В Балчик за кметския пост ще се бори настоящият общински съветник д-р Урал Бекиров, в Генерал Тошево настоящият зам.-кмет Георги Русев. Кандидатът на ДПС в община Тервел ще бъде бившият председател на Общинския съвет Исмет Абил, а в община Добричка Пламен Недев, който е съветник в настоящия местен парламент.

Движението за права и свободи ще има кандидат-кмет и в Добрич. Партийните структури в областния център са предложили 6 кандидати за кмет и 27 за общински съветници. Сред номинираните за кмет има членове на местното партийно ръководство и общински съветници, уточни общинският председател на ДПС - Добрич Гюрсел Кърнак, но не пожела да конкретизира техните имена. Окончателната кандидатура, както и подредбата на листата за общински съветници ще бъде направена от централното ръководство на ДПС.