Доставиха 400 копирни машини в Добричко
Доставиха 400 копирни машини в Добричко / Дарик Добрич

Областна администрация Добрич получи копирната техника за изборите на 12 май 2013 г., съобщават оттам. Устройствата са 400 броя и по график се предават на упълномощени представители на всички общини от региона.

В писмо от Министерски съвет са вменени задължения на общините да се работи с копирните устройства по начин, който ще позволи тяхното използване и за следващи избори. Всяка машина е тествана предварително от фирмата-доставчик в София и е заредена с мастило за минимум 190 копия, като е предвиден и 10% резерв.

Техниката, заедно с хартия формат А4, ще бъде предадена на секционните избирателни комисии от общинските администрации в изборния ден. Изправността и готовността за работа на всяко устройство ще бъдат тествани, като за резултата следва да бъде уведомена Областна администрация. След запечатването на всички изборни секции в предизборния ден, областните управители подават в Министерски съвет обобщена информация за тестването на техниката и нейната изправност.

Консултация и помощ за работа с копирните машини ще бъде оказвана от фирмата-доставчик в периода 11-13 май, допълват от Областна управа.