Добруджанец стана „Пътен полицай на годината”
Добруджанец стана „Пътен полицай на годината” / netinfo
Отборът на Областна дирекция на полицията в Добрич спечели надпреварата в 17-то Национално състезание “Пътен полицай на годината -2008", което се проведе в КК ”Албена”.

Състезанието включва решаване на теоретически тест, майсторско управление на мотоциклет и автомобил, практическо състезание по стрелба, тестове по оказване на първа медицинска помощ. В надпреварата се включиха 62-ма състезатели от всички областни дирекции на МВР в страната.

Втори  се класираха участниците от Русе, а третото място спечелиха отново състезателите от ОД на МВР в Добрич. По регламент дирекцията-домакин на проявите има право да участва в състезанието с два отбора.

Победителят в генералното индивидуално класиране също е добруджанец. Титлата завоюва Здравко Арменчев он РПУ-Албена. Той е 40-годишен и работи като пътен полицай от 20 години. Не срещам трудности в работата си, тъй като познавам добре нормативната база, сподели победителят. По думите му най-сериозното изпитание за пътните полицаи в Албена това лято е бил увеличения поток на автотуристи от Румъния.