Добруджа става трасе на четвъртия кръг на националния офроуд шампионат
Добруджа става трасе на четвъртия кръг на националния офроуд шампионат / riskgabrovo.com

Добрич ще бъде за първи път домакин на кръг от Републиканския шампионат по офроудрали „Добруджа” 4х4. Четвъртият кръг на престижното състезание за автомобили с висока проходимост до 3,5 тона ще се проведе в четири класа – Крос-кънтри рали, Трофи, Клас любители и Клас отворен-рали, съобщават организаторите от Автомобилен спортен клуб „Добрич”.

Около 30 са участниците в ралито, които се очаква да пристигнат днес от цялата страна и чужбина. Добричките екипажи са три, като най-реномираният сред тях е тандемът Христо Калинков-Ясен Денев. Очаква се в Добрич да пристигне и Орлин Алексиев - един от най-опитните български офроуд състезатели. Двамата с Александър Стоянов ще бъдат първият български автомобилен екипаж в Рали Дакар – най-престижната офроуд надпревара в света /5-20 януари 2013 година, Перу-Аржентина-Чили/.

Състезателните дни са петък, събота и неделя. Най-атрактивният Клас Трофи ще се проведе в събота и неделя и включва супер специални етапи с висока степен на трудност по трасе, дълго 150 километра. Стартът на автомобилното състезание ще бъде даден в 11.00 часа пред бензиностанция МТТ. Надпреварата ще се проведе под патронажа на областния управител Желязко Желязков.

Още подробности вижте тук.