/ bgvolleyball.com, архив
Волейболистите на Добруджа 07 загубиха и третия мач от полуфиналния плейоф с Хебър и се простиха с възможността за класиране на финалите в Суперлигата.
 
След две загуби с по 0:3 гейма в Пазарджик, днес в зала „Добротица“ добричлии успяха да вземат само един гейм от съперниците си и мачът завърши 1:3 /21:25, 33:31, 22:25, 23:25/.
 
Изключително оспорван бе вторият гейм. Пазарджиклии изравниха за 7:7, след което състезателите от Североизточна България се откъснаха. След 18-та точка момчетата на Атанас Петров заиграха по-уверено и стопиха дистанцията. От двете страни на мрежата се разигра истински екшън - борбата бе за всяка точка и топка, отборите си разменяха лидерството. В ключовите моменти обаче волейболистите на Пламен Христов успяха да излязат от ситуацията и да измъкнат гейма след 35 минути игра, пише http://bgvolleyball.com.  
 
Третият гейм отново започна под диктовката на пазарджиклии, като успяваха да държат съперника на точка-две от себе си. До края темпото се запази, ситуацията не се промени и Хебър отново излезе напред за 2:1 гейма.  
 
Четвъртата част стартира идентично, като до 14:11 доминацията на Хебър бе непоклатима. Постепенно серия от три точки на добруджанци стопи разликата и интригата бе налице. В следващите минути двата отбора се движеха наравно и дишаха във вратовете си. Битката продължи на пълни обороти, но "тигрите" показаха стабилност и непримиримост, като излязоха напред при 23:21. До края последваха няколко опита на добричкия тим да се върне в играта, но не се случи нищо повече. Така Хебър подпечата билета си за финалите в Суперлигата.  
 
В битката за титлата волейболистите на Атанас Петров ще се изправят срещу действащия шампион Нефтохимик 2010, като ще бъде своеобразно повторение на финала за Купата на България.
 
 
bgvolleyball.com