Добруджа 07 прегази Дунав - Русе
Добруджа 07 прегази Дунав - Русе / netinfo

Мъжкият волейболен тим на "Добруджа 07" се наложи категорично с 3-0 над аутсайдера "Дунав" - Русе в среща от 15-ия кръг на Националната волейболна лига. Възпитаниците на Мирослав Живков надделяха в отделните части с 25-17, 25-14 и 25-17 точки пред 300 зрители, изпълнили до краен предел спортна зала УСШ в градския парк в Добрич.

По време на цялата среща домакините бяха пълни господари на игрището и заслужено се поздравиха с безапелационния успех след близо час игра, съобщиха от пресцентъра на "Добруджа 07". След тази победа, която бе седма за добруджанци в елита, те се изкачиха на седмото място във временното класиране, изпреварвайки "Пирин" - Разлог.

Успехът за домакините идва във важен за тях момент, за да върнат самочувствието си след загубата от "Арда" в Кърджали. Именно срещу "Арда" на 4 февруари ще се изправят добричлии в среща от турнира за Купата на България, а целта им е да вземат реванш и да се класират надпред в надпреварата.

„Домакините стояха много добре на терена. На мен винаги ми е харесвал отборът на Добруджа 07, защото тактически играят изключително правилно – обигран отбор, който за мен е един от еталоните в елит”, заяви след загубата от добричлии треньорът на "Дунав" Христо Илиев. Той сподели, че отборът му 90 процента се състои от аматьори и студенти и ще доиграе първенството, независимо че за 15 мача има само 4 спечелени гейма.

„Нашите момчета показаха, че имат по-големи възможности в този момент. Съвсем заслужено победиха отборът на Дунав. Видя се, че когато самочувствието е на преден план, грешките са по-малко. Явно на отбора му липсва точно този елемент – психологическата нагласа, за да може да показва своите възможности във всеки мач. Много хора останаха извън залата, но обстоятелствата наложиха срещата да се играе в УСШ”, каза клубният президент на "Добруджа 07" Веселин Велев

Наставникът на добруджанци Мирослав Живков заяви: „Подходихме сериозно и успяхмя де спечелим. Трябва да бъдем максимално мобилизирани, за да спечелим мача си с Арда, който е много опитен отбор”.