/ Доброжънци
Сдружение "Доброжънци" ще отбележи втория си рожден ден на 2 февруари (събота). В 10.00 ч. в арт залата на частна гимназия "Леонардо да Винчи” ще започне събитие, посветено на годишнината. Входът е отворен за всички желаещи да го посетят, съобщиха в ефира на Дарик от сдружението. Програмата предвижда лекции на интересни личности, които ще споделят опита си за живот на село или сред природата.

Ще участва Румен Шекеров от Пловдив, един от основателите на Експеримент ”Събуди се”, който ще представи общността "Задруга Вдъхновение" в софийското село Владая. Иван Иванов и Виржиния Илиева ще демонстрират Домът на Аюрведа с.Малоградец и ще споделят опита си в живота на село, където отглеждат трите си деца, съчетавайки модерния свят с древни знания и традиции. В семинара ще се включи и оперната певица Константина Петкова, която събира в дома си в с. Пчеларово актьори, музиканти, писатели и хора на изкуството.

Един от създателите на платформа за селски туризъм „Rural Balkans” - Гавраил Гавраилов ще разкаже за новия си проект-книга "От Балкана до Дунав" и пътуванията си. Ще гостува Пьотр Добрев - кмет на с. Островное, област Болград, който ще говори за системна основа за възраждане и развитие на селата.

След лекциите е предвидена разходка в добричкия зоопарк (Център за защита на природата и животните), където от "Доброжънци" ще споделят бъдещи планове и копнежи за развитието му. Денят ще завърши на по питие в Кафене "Стария Добрич".

Освен на 2 февруари, от "Доброжънци" ще празнуват и на следващия ден (неделя), когато от 10.00 ч. ще се направи разходка до комплекс Русалка и Северното Черноморие с гостите на форума.