Добричлия пое строителния контрол във Варна и региона
Добричлия пое строителния контрол във Варна и региона / Дарик Варна

Почти никъде по Черноморието няма узаконено рибарско селище. Това е и най-сериозният проблем със строителството по Черноморието, обяви новоназначеният директор на РДНСК-Североизток Галин Баев. Eдинственото законно рибарско селище е това в Шабла, като общината му е дала статут на селищно образувание, обясни новият шеф на строителния контрол в Североизточния регион.

Преди началото и по време на туристическия сезон се правят проверки по Черноморието. Такива и тази година ще има, обяви Баев.

Строителният инженер от Добрич поема контрола на дейността на Регионалната дирекция за национален строителен контрол. С екип от четирима души Галин Баев ще оказва контрол над работата на РДНСК във Варна, Добрич, Шумен и Търговище. Екипът ще бъде сформиран от досегашни служители на варненската дирекция.

Баев даде добра оценка за работата на РДНСК сектор Варна. По думите му съществени нарушения в дирекцията не са открити, според проверката на отдел „Вътрешен контрол". По-големи пропуски са открити единствено в работата на РДНСК-Добрич. При наличие на потвърдено съдебно решение не са издадени заповеди за премахване на незаконен обект в курорта Албена. Вече е сменен шефът на РДНСК-Добрич Веселин Ганев.

Работи се по проблема с незаконната постройка на Рибната борса в морската столица. „В рамките на закона можем да реагираме", бе лаконичният коментар на Баев във връзка с посегателствата върхи сгради-паметници на културата във Варна.