Добричлии протестираха срещу АСТА
Добричлии протестираха срещу АСТА / Дарик Добрич

Протестно шествие и митинг срещу търговското споразумение за борба с фалшифицирането АCТА се проведе в Добрич. В протеста се включиха около двайсетина души. Според организаторите хората са били малко, тъй като са подведени, че заплахата е отминала. Това по думите им не вярно, защото все още няма черно на бяло анулиране на подписа за АСТА.

"АСТА е варварско посегателство върху свободата и върху стремежа ни да достигаме до истината", заяви на митинга варненката Юлия Радойкова, дошла да подкрепи протеста в Добрич. "Интернет за нас е пространството, където можем да получим и споделим обективна информация, да стигнем до истината и да я разпространяваме. Искаме интернет да бъде свободна зона за нас", каза още Радойкова.

Ние изразяваме благодарност към правителството, което е заявило, че се оттегля от подписването на АСТА, посочиха протестиращите. Те обаче се опасяват, че има вероятност след време разговорите за евентуално присъединяване на страната ни към споразумението да бъдат подновени. "Затова оставаме бдителни и ще следим зорко решенията на управляващите", заявиха присъстващите на протеста.

Протестното шествие премина в центъра на Добрич от храм "Свети Георги" до площад "Свобода". Протестиращите носеха плакати, между които "Споделянето не е престъпление!", "Стоп на АСТА!", "Стоп на контрола и манипулациите!".