Добричлии празнуват 24 май
Добричлии празнуват 24 май / Дарик Добрич

С благодарствен молебен, отслужен в храм „Св. Георги” започват празничните прояви в Добрич, посветени на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Във всички училища в града от 09.00 часа тази сутрин тържествено ще бъде издигнат националния флаг и ще се състоят празнични програми. В 09.45 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий.

От 10.00 часа на площад „Свобода” започва празничното шествие на учениците и студентите, дейци на културата, образованието и науката.  В 11.00 часа на сцената на Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще бъде представен спектакъла „Нощна приказка“. От 11.30 часа на естрадата на площад”Свобода” е началото на Празничния концерт на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“  с гл. художествен ръководител С. Господинов, Представителен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“ при Общински младежки център с гл. художествен ръководител А. Александров и Младежки танцов фолклорен ансамбъл „Златна Добруджа“ при  ФСГ „Васил Левски“ с гл. художествен ръководител К. Георгиев.

В 12.00 часа в градски парк „Св.Георги” Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов ще изнесе празничен концерт.

От 18.00 часа на естрадата на площад”Свобода” започва празничен концерт с участието на поп-рок  изпълнители и състави - възпитаници на Салса клуб „Десита“ ,  ученици от  СОУ „Св. Кл. Охридски“ , Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Общински младежки център , Арт център „Палитра“ , Хип-хоп формация „NNS CREW“ при Общински младежки център.