Продължава традицията в навечерието на Нова година жителите на Добрич да получат баница с късмети.
60-килограмовата новогодишната баница е съставена от 600 парчета по 100 гр. и е приготвена от 50 кг брашно, 10 кг краве сирене, 150 яйца, 1.5 кг сол и 0.500 кг мая. Баницата е направена в "Добруджански хляб"АД от най-големия майстор ситничар на Добрич-Момка Петрова. Тя ще бъде раздадена по време на общоградското тържество "Сурва, сурва", което започва в 11.00 часа на площад "Свобода".
Хлебопроизводителната фирма ще зарадва добричлии и с Коледно дърво, окичено с 130 кг пшенични, ръжени, пълнозърнести и многозърнести добруджански хлябове.
В празника ще се включат духовият оркестър на града, фолклорните танцови ансамбли "Добруджа" и "Добротица", както и група "NEW 5" към училище "Климент Охридски".