Добричките социалисти - на поправителна конференция в събота
Добричките социалисти - на поправителна конференция в събота / Дарик Добрич - архив

 

20 основни партийни организации на БСП в Добрич – половината от общинската партийна организация, днес приключват повторни отчетно-изборни събрания, информираха от местната партийна централа. Повторните събрания бяха наложени с решение на Националния съвет на БСП, който разпореди проверка в Добрич, ръководена от Бойко Великов, по сигнал за нарушения.

„Спазихме указанията на комисията, приехме да направим „поправителна” конференция, защото проведената на 7 април по решение на Общинския съвет на БСП-Добрич, беше касирана от ръководството на БСП” – заяви областният и общински председател на партията Владимир Калчев. Новата конференция е насрочена за идната събота.

Основните партийни организации обаче са препотвърдили решенията от предишните си събрания, съобщиха още от БСП. Било е изразено и остро недоволство, че се разиграват партийните членове, за да променят вота си, тъй като на всяко събрание е имало „наблюдатели” по указание на комисията. Най-много критики за повторните събрания са били отправени към Таня Миткова - политически организатор на Националния съвет на БСП за Добричка област и към Деян Дяков – зам.-председател на БСП-Добрич по организационните въпроси.

Партийните членове директно са поставили въпроса „Докога ще правим събрания, за да избираме удобни хора на  сегашното „Позитано”20?” и са определили повторните събрания като натиск и диктат, коментират от БСП – Добрич.