Добричкият съд оправда бивш зам.-министър за катастрофа с двама загинали
Добричкият съд оправда бивш зам.-министър за катастрофа с двама загинали / Дарик, архив

Бившият заместник-министър на финансите Красимир Катев е оправдан от Окръжен съд – Добрич за участие в катастрофа край Балчик, в която загинаха двама младежи от село Оброчище. Трагичният инцидент стана на 22 август 2012 година.

На 18 юли т.г. Катев е признат за невиновен за това, че при управление на лек автомобил „Фолксваген Туарег”, на около 310 метра от кариера „Момчил” в посока Балчик-Оброчище, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на двамата мъже на 20 и 25 години.

При навлизане в лявата лента по посоката на движението, колата на Катев е блъснала насрещно движещия се лек автомобил "Опел" с варненска регистрация, в който са пътували загиналите, съобщиха тогава от полицията в Добрич. При удара двамата буквално са изхвърчали от автомобила.

20-годишният Д.Г. е загинал на място, а 25-годишният П.Р. е транспортиран до добричката болница, където по-късно е починал. В катастрофата пострадаха 65-годишна жена, пътувала във фолксвагена, както и 6-годишната дъщеря на Катев.

Направените по делото разноски остават за сметка на държавата. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок. Официална информация за решението на съда не бе изпратена до медиите от съдебната пресслужба.

Красимир Катев бе зам.-министър на финансите в кабинета „Сакскобурготски”.