Добричкият окръжен съд остави в ареста крупен наркодилър
Добричкият окръжен съд остави в ареста крупен наркодилър / netinfo
Добричкият окръжен съд остави без уважение молбата на 35-годишния добричлия Диян Димов, да бъде променена в по-лека, наложената му на 26.02.2008 г. мярка „задържане под стража”. Срещу него се води досъдебно производство по обвинение за придобиване, държане и разпространение на наркотици, съобщават от съда.

След като прецени събраните в досъдебното производство доказателства и доводите на страните, Добричкият окръжен съд прецени, че искането за промяна на наложената на обвиняемия най-тежката мярка „задържане под стража” в по-лека е неоснователно. Становището на съда е мотивирано от доказателства, които показват че Димов не е обикновен дилър, който предлага минимално количество дрога за лична употреба на клиентите си. Установено е, че той е предавал на свидетели по делото по-големи количества наркотици. При търсене на лица, които да разпространяват наркотичните вещества, Димов е проявявал такава настойчивост и упоритост, че е било невъзможно те да откажат да ги пласират в негова полза. Уличаващите го данни водят съда до извода, че извършеното от него деяние е с висока степен на обществена опасност и той може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Актът на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалван пред Апелативен съд-Варна в срок от три дни. Диян Димов не пожела да присъства на насрочено за 27 май дело пред въззивната инстанция.