Добричкият Международен колеж се представи на симпозиум в САЩ
Добричкият Международен колеж се представи на симпозиум в САЩ / netinfo

Ректорът на Висше училище Международен колеж - Добрич доц.д-р Тодор Радев и академичният директор д-р Станислав Иванов взеха участие в Международен симпозиум, наречен "Краткосрочното образование в САЩ и Европа: партньорства в образованието за икономическото и социално развитие на местните общности". Форумът се проведе в Толедо, щата Охайо, САЩ. Международният симпозиум събра над 30 ключови образователни институции и експерти с признат опит в областта на осигуряването качество на образованието, краткосрочното висше образование и неговото място на пазара на труда.

Висше училище Международен колеж привлече интереса на международните експерти към иновативните си подходи и партньорства в създаването на най-добрите условия за модерно образование в синхрон с най-високите световни стандарти в образователните системи. 

Добричкият колеж е единствената българска образователна институция, водеща на проект в международната програма "Сътрудничество Европа-САЩ в областта на висшето образование и обучение".