Добричкият драматичен театър - с премиера
Добричкият драматичен театър - с премиера / Дарик Добрич

За Деня на театъра - 27 март, в Добрич ще има премиера нов спектакъл. Той е абсурден, смешен и балкански - казва се "Лека пиеса", авторът му е Небойша Ромчевич от Сърбия. Режисьор е Любомир Малинов, сценограф - Виолета Радкова, а музикалното оформление е на Михаил Шишков. Шестте роли се изпълняват от местните актьори Валентин Андреев - Рафе, Татяна Христова, Любов Николова, Валери Марков, Пламен Маринов и Красимир Демиров.

Небойша Ромчевич не е много познат на българските зрители, но е много популярен в Сърбия, каза за Дарик Любомир Малинов. Автор е на пиеси и сценарии. Бил е директор на Белградския национален театър. Преди Добрич "Лека пиеса" е гледана само от публиката в Русе, но преди много години, а друг текст на сърбина е поставян от Крикор Азарян в Благоевградския театър.

Пиесата е предпочетена от директора на добричкия театър Иван Мандев, който е поканил Малинов и е имал възможност да избира между голям списък от предложения, отправени от него. На сцената ще се види цялата картинка на постсоциалистическото ни балканско общество, разказа режисьорът. За публиката, на финала е подготвена изненада, издаде още той.

Предпремиерата е тази вечер от 19.00 ч. в ДТ "Й. Йовков", а премиерата - утре, 27 март - Международен ден на театъра, по същото време.