Добрички ученици в Европейския парламент
Добрички ученици в Европейския парламент / Дарик Добрич

След активно участие  в програмата „Евроскола", организирана  от  Европейския парламент, учениците на Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „ Райко Цончев"- Добрич бяха избрани да посетят Европейския парламент в Страсбург на 31 март, съобщават от учебното заведение.

Тази инициатива дава възможност на 24 ученици и 2 преподаватели от гимназията да вземат участие в един парламентарен ден в Страсбург. Около 500 ученици от училища във всички страни-членки на Европейския съюз ще прекарат 1 ден в Европейския парламент, където участват в симулация на неговата работа, разискват и разиграват гласуване по въпроси от интерес за Европейския съюз в рамките на "Младежкия европейски парламент". Работните срещи ще се осъществяват главно на английски и френски език.

„От момента на пристигане в Страсбург, учениците престават да представляват своето училище, стават част от многоезичните работни групи и се сблъскват с многообразието на различните етнически и лингвистични особености", каза Светла Иванова, директор на гимназията.