Добрички спасители ще бъдат отличени по повод 45 години водно спасяване в България
Добрички спасители ще бъдат отличени по повод 45 години водно спасяване в България / netinfo

Директорът на Областния съвет на БЧК в Добрич д-р Артюн Еринозов и началникът на сектор „Спорт" в курорта „Албена"  Николай Златев ще вземат участие в националната конференция по повод 45 години от създаването на водно-спасителната служба към БЧК. Форумът ще се проведе в Созопол, където е изградена школа и база за обучение на водни спасители.

Очаква се добричките спасители Петър Андреев - Главен специалист водно-спасителна дейност към Областния съвет на БЧК в Добрич и Тито Калудов да бъдат отличени за заслугите им в развитието на водно-спасителната дейност.

Водното спасяване в Добричка област е с традиции и дълга история, заяви в ефира на Дарик д-р Еринозов. Той информира, че всяка година БЧК - Добрич обучава около 35 водни спасители. На плажа в Албена, където основно работят спасителите, всяко лято се случват между 150 - 180 водни инциденти, каза още Еринозов. 10-15% от тях се нуждаят от реанимационни мероприятия и намесата на лекари.

55 спасители са охранявали плажната ивица в Албена през това лято. И в момента в черноморския ни курорт все още има водни спасители.