Добрички певци – с награди от два фестивала
Добрички певци – с награди от два фестивала / личен архив

Изпълнителите на сдружение "Ръка за таланта" с вокален педагог Стефка Димитрова спечелиха няколко отличия в два международни конкурса, провели се във Варна и Албена. Това съобщават от организацията. Николай Марков и Мирослав Марков участваха в категорията естраден вокал във фестивала "Звездна дъга" във Варна, който се проведе под патронажа на областния управител на Добрич Желязко Желязков. В първа възрастова група Ники бе удостоен със специалната награда на международното жури за вокална техника и вокална култура. Във втора възрастова група Миро спечели първа награда. Двете момчета получиха статуетки и грамоти и участваха в гала концерта във Фестивалния конгресен център във Варна.

Вокалната група "Звездици" към сдружение "Ръка за таланта" завоюва втора лауреатска степен в категорията поп и джаз пеене на международния детски екофорум "Трикси" в Албена, организиран от арт-център "Стринджендо". В същата категория при индивидуалните изпълнители Николай Марков стана носител на трета лауреатска степен, а Мирослав Марков - на първа дипломантска.

Двете момчета получиха и покани за участие във фестивала "Red sea joys" през април следващата година в град Ейлат в Израел. Организаторите Емил и Светлана Струнджеви удостоиха Стефка Димитрова, която е и председател на УС на сдружение "Ръка за таланта", с диплом за високи професионални постижения и съпричастност към организацията и провеждането на международния фестивал на изкуствата "Трикси" и екофорум "Трикси".