Добрички лекоатлети с отличия от крос Ивайло
Добрички лекоатлети с отличия от крос Ивайло / Дарик Добрич - архив

Лекоатлетите от СКЛА”Добруджа 99” се представиха отлично на провелия се във Велико Търново 34-ти международен крос „Ивайло”, съобщи треньорът Еманоела Радева. Клубът участва в състезанието с четирима бегачи. Бронзов медал при жените на 6 км. спечели Радосвета Стоянова. Тя извоюва отличието в сериозна конкуренция на елитни състезателки. Също бронзов медал спечели Денис Атанасов при юношите мл.възраст в дисциплината 4000 метра. Това е третият медал за перспективния атлет от началото на годината до сега.

Злати Димитров при юношите ст. възраст се нареди на шесто място. Поради неотшумяла контузия Данчо Петров участва само в любителско бягане при мъжете на 4000 метра, което с лекота спечели. Еманоела Радева обясни, че целта е била да се запазят силите му за Маратон „Пловдив”, който ще се проведе на 24 април. Там Данчо ще участва на 16-километровата дистанция.

Лекоатлетите от „Добруджа 99” се подготвят за националния шампионат по спортно ходене, който ще се състои на 2 април в Поморие. Клубът ще се представи с 22 състезатели, като очакванията са поне трима да попаднат в националната селекция за Балканиадата по спортно ходене във Флорина, Гърция на 12 април.