Добрички художници се представят в Плевен
Добрички художници се представят в Плевен / archive.dariknews

20 добрички художници откриха изложба в Плевен. Експозицията е разположена в Арт-центъра в града. Свои произведения излагат повечето от членовете на Дружеството на художниците в Добрич, сред които Божидар Тонев, Евелина Ханджиева, Недко Недков, Пенка Димитрова, Венета Велева, Стелиян Стоянов, Димитър Митев, Георги Демирев, Елисавета Качулева, Дона Стоянова и др.

При откриването на изложбата кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков благодари за красотата и изяществото и за усилията и таланта, „които ще оставят сериозна следа в културния календар на града". Проф. Стойков изрази надежда, че с тази изложба се поставя начало на едно още по-широко сътрудничество, посочват от Дарик Плевен.

Недко Недков - председател на секцията на СБХ в Добрич, благодари за поканата от общината и Арт центъра творците да представят произведенията си в Плевен. Очаква се местни художници да гостуват в Добрич в края на тази или в началото на 2014 година.

Изложбата на добричките художници, която представя 50 творби - живопис, стъклена пластика и графика, ще остане в Арт-центъра в Градската градина в Плевен до края на септември.