Добричката група „Сайланс ще записва в Англия
Добричката група „Сайланс ще записва в Англия / Дарик Добрич
Добричката група „Сайланс" ще записва в Англия
37301
Добричката група „Сайланс" ще записва в Англия
Добричката група „Сайланс" ще записва в Англия
  • Добричката група „Сайланс" ще записва в Англия
  • Добричката група „Сайланс" ще записва в Англия

Добричката рок група „Silence" заминава за Англия, където ще запише няколко от новите си песни  и ще реализира малко клубно турне в градовете Ливърпул, Манчестър, Гримсби и евентуално Лондон.

Бандата е създадена през 1993 година от ученици в езикова гимназия „Гео Милев". Година по-късно тя е обявена за рок откритие на годината. През 1995-та групата издава дебютния си албум „Dusty Dreams" и реализира национално турне в 16 областни града, след което се разпада. От 2010 година бандата отново е заедно и вече е готова с материал за втори студиен албум, обявиха днес музикантите.

В сегашния състав на „Silence" са трима от основателите на групата  - вокалистът Георги Тенев, Ники Нейчев-клавишни инструменти и Калоян Чобанов-барабани. В бандата се включват още Георги Илиев-соло китара, Милен Томов-бас  и Пламен Кирилов-китара.

Добричката група има и мениджър. Това е французинът Ален Ламонтан, който дълги години е живял в Англия и е работил в една от най-големите фирми за кетъринг на рок турнета. От три години Ламонтан живее в генералтошевското село Узово. Обичам България и се чувствам щастлив тук, ангажирах се с тази банда, защото в нея има фантастични музиканти и изключителни автори на песни, заяви Ален Ламонтан. Той смята, че Англия много ще хареса добричките музиканти.

Групата има 14 нови парчета. Няколко от тях ще бъдат записани в студио „Miloco Motor Museum"- Ливърпул. Клиенти на това студио са били U2, Coldplay, Oasis, Chemical brothers, отбеляза Ники Нейчев. По думите му до този момент българска група не е записвала в студио от толкова висок клас. Добричките музиканти ще влязат в студиото за три дни и се надяват за това време да запишат три или пет от новите си парчета.

Преди да отпътува за Англия групата ще изнесе концерт пред добричка публика. Той се организира утре от 19.00 часа в концертната зала на Младежки дом - Добрич. Публиката ще види, че след 15 години сме станали по-зрели и песните ни са много по-добри, отбеляза вокалистът Георги Тенев.  Запазили сме обаче онова, което караше хората да ни харесват преди 15 години, залагаме отново на мелодията, допълни той.

В прикачените файлове можете да чуете Ники Нейчев, Ален Ламонтан, Георги Тенев.