Добричката болница приключва годината без задължения
Добричката болница приключва годината без задължения / Дарик Добрич

Добричката Многопрофилна болница за активно лечение приключва годината без  задължения, обяви пред Дарик управителят на здравното заведение д-р Мариян Ананиев. По думите му разплащането с доставчиците става в срок и снабдяването с лекарства и консумативи е в рамките на очакваното.

През последните 3-4 месеца повече от 10 новозавършили лекари са постъпили на работа в добричката болница, съобщи още Ананиев и отбеляза, че това е предпоставка за приемственост и постигане на балансиран възрастов състав на служителите. Той призна, че има и специалисти, които напускат болницата, но увери, че  те са по-малко от новопостъпилите. Заплатите на лекарите постепенно нарастват и са по-добри от нивата на заплащане в болници с подобна структура и дейност, отбеляза още Ананиев.

Той коментира и доверието на пациентите към лекарите. "Като част от българското общество има много причини да недоволстваме и сами срещу себе си, но предварителното обвинение, предварителната негативна настройка е нещо, което не бива да се допуска", заяви Ананиев. Стремим да подобряваме това, което даваме за нашите съграждани и приемаме всяка форма на градивна критика, посочи още той.