/ БТА
Автобусите по линиите на градския транспорт на Добрич вече се движат и изпълняват курсовете си из града. 

Тази сутрин шофьорите от първата смяна нямаха разписани пътни листи от временно изпълняващия длъжността управител, за да могат да изведат автобусите от депо и да обслужват линиите от градския транспорт.

Казусът бе разрешен малко преди обяд. В дружеството бе назначено вещо лице, което има лиценз да разписва пътните листи на шофьорите, за да може да протича нормално работата на градския транспорт. 

Добрич остана без градски транспорт

Това се наложи, тъй като временно изпълняващият длъжността управител на "Градски транспорт" ЕООД не дойде на работа в днешния ден. За проблем по линиите сигнализираха граждани в социалните мрежи, които са чакали автобусите рано сутринта. 

Шофьорите, които чакаха в депото, казаха, че няма как да тръгнат без пътния лист, а той не е разписан. Те обясниха също така, че са дошли за смяна в 4:00 часа сутринта и на място са разбрали, че няма как да си изпълнят задълженията. 

В автобусното депо бяха заместник-кметът на община Добрич Павел Павлов, председателят на Общински съвет Красимир Николов, председателят на постоянната комисия по транспорт в Общинския съвет Георги Джендов, общински съветници и служители на общината. 

Пред медиите заместник-кметът Павел Павлов каза, че тепърва ще се изясняват причините за създалата се ситуация. Той каза, че е не иска да говори все още за санкции и поднесе извиненията си на гражданите, като подчерта, че вината да не вървят автобусите днес в Добрич не е на шофьорите. 

Красимир Николов каза, че ще се предприемат мерки в посока да бъдат определени заместници на управителя, за да не се изпата в подобни ситуации занапред. Председателят на Общинския съвет допълни, че ако не бъдат налици документи, оневиняващи отсъствието на управителя, може да му се търси наказателна отговорност. 

Председателят на постоянната комисия по транспорт Георги Джендов обясни, че са намерили човек с лиценз да подписва пътните документи на шофьорите, но е отнело технологично време, докато той бъде назначен.

Той също подчерта, че шофьорите, механиците и началникът на гаража са си на работните места и не са те причината Добрич да осъмне без градски транспорт. 

Малко преди обяд и Община Добрич излезе с официална позиция по случая. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Павлина Живкова, БТА