Добрич стана част от мрежата Европа директно
Добрич стана част от мрежата Европа директно / netinfo

Добрич вече е част от европейската мрежа от информационни центрове „Европа директно”. При официалното откриване ръководителят на отдел „Политически анализи” към Европейската Комисия у нас Милена Дамянова заяви – „Този център ще направи по- пряка връзката между вас гражданите, хората от деловите среди в този град с Европа и ще ви помогне да получите повече информация за възможностите, които съществуват в ЕС за развитие на вашия бизнес тук и за вашите партньори в останалите 27 страни членки на ЕС ”.

„Европа директно” е център, който предоставя на широката публика без професионални или възрастови ограничения различни услуги, всичко свързано с ЕС, политики и стратегии. За това ще помогнат и изнесените центрове в Каварна и Генерал Тошево” - обясни ръководителят на центъра Правда Димова. Според нея всеки жител на областта може да потърси в центъра отговор на въпроси, които го вълнуват, свързани с ЕС, а младите хора - да открият информация за различни учебни програми, възможности за обучение в европейски университети.

Офисът в Добрич е десетият от общо 11 информационни центрове, които се откриват в страната . Те са част от общата европейска мрежа, в която членуват 457 центъра от цяла Европа.

Европейският информационен център „Европа директно” се реализира по проект „Информационни услуги Европа директно на източната граница на Европа чрез Бизнес център Добрич”. Бюджетът на проекта е 41905 евро , половината от които са съфинансиране от Бизнес център Добрич. Той ще се изпълнява в рамките на една година.