Добрич спечели 5 проекта в кампанията За чиста околна среда
Добрич спечели 5 проекта в кампанията За чиста околна среда / Дарик Добрич

5 проекта от Добрич ще бъдат финансирани в рамките на тазгодишната национална кампания "За чиста околна среда", която се реализира от Министерство на околната среда и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/.

Одобрени са проекти на училище "Христо Смирненски", Помощното училище "Петър Берон", Езикова гимназия "Гео Милев", ЦДГ№23 "Звездица" и община Добрич, съобщи кметът Детелина Николова.

Тази година кампанията преминава под наслов "Обичам природата - и аз участвам". Финансирането за общините е до 10000 лева, а за учебни заведения до 5000. Целта на кампанията е да се повиши екологичната култура и навлизането на съвременни тенденции в сферата на опазване на околната среда.

Проектът на община Добрич е на стойност 8750 лева. Той е свързан с почистване и облагородяване на пространството около храм "Св. Климент Охридски" и прилежащите площи от дерето на река Добричка. Предвижда се в района да бъде поставена декоративна решетка, пергола, пейки и детско съоръжение, а също да бъдат засадени  пълзящи рози и други храсти.