Добрич ще си сътрудничи с украинския град Първомайск
Добрич ще си сътрудничи с украинския град Първомайск / Дарик Добрич

Добрич ще си сътрудничи с украинския град Първомайск, съобщават от пресслужбата на общината. Кметовете на двата града - Детелина Николова и Людмила Дромашко, подписаха Меморандум за разбирателство, който определя сътрудничеството между двете общини в сферата на културата, образованието и туризма.

В рамките на срещата бяха обсъдени идеи за културен и образователен обмен между Добрич и Първомайск. Гостите проявиха интерес към музикалните фестивали, които се провеждат в областния център и изразиха желание изпълнители от Първомайск да участват в тях. Интерес предизвика и дейността на Международния колеж. Кметът Людмила Дромашко изрази увереност, че в скоро време в Колежа ще се обучават и студенти от украинския град.

Идеята за партниране е резултат от третото издание на украинския фестивал "Талантите на Албена", който се провежда в момента в курортния комплекс.

Град Първомайск се намира в Николаевска област в Република Украйна. Основан през 1676 г., градът е с население 67 хиляди души и има неповторима индивидуалност и богата историческа съдба. Основен отрасъл е машиностроенето и хранително–вкусовата промишленост.