Добрич се включва в Седмицата на бащата
Добрич се включва в Седмицата на бащата / Sofia Photo Agency - архив

Стартира Седмица на бащата в рамките на Националната кампания „Да бъдеш баща”. По този повод в Добрич фондация „Ръка за помощ” организира две събития, в качеството й на асоцииран партньор на кампанията.

На 18 ноември от 17.00 часа в СОУ „Св. Климент Охридски”  ще се проведе празник, посветен на всички татковци. В забавата пет отбора от деца и техните бащи ще се състезават и веселят, а всички гости ще могат да разгледат изложбата от рисунки и снимки под наслов „С моя татко се забавляваме” . На 19 ноември от 17.30 часа каманията продължава с празник за татковци и деца в Центъра за обществена подкрепа на ул. „Отец Паисий” №16.

Националната кампания „Да бъдеш баща” обединява 10 неправителствени организации с опит в работата с деца, родители, образователни и социални институции и цели  да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.

„Да бъдеш Баща” е част от международна кампания MenCare – a global fatherhood campaign, която се провежда в над 20 страни от 5 континента. Целта на  MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници с оглед на пълноценно развитие на децата. В България кампанията се реализира с подкрепата на OAK Foundation.