Добрич отбелязва Деня на българската община
Добрич отбелязва Деня на българската община / Дарик Добрич - архив

Добрич за поредна година ще отбележи Деня на българската община - 12 октомври, с отдаване на почит към всички радетели за местно самоуправление. В навечерието на празника от 12.00 часа ще бъдат поднесени цветя пред барелефа на първия кмет на Добрич след Освобождението Стефан Баев. Кметът Детелина Николова ще произнесе тържествено слово и ще поздрави общинската администрация. В церемонията ще участва и внукът на първия добрички кмет – Стефан Баев.

Традиционно всяка година Община Добрич отбелязва тържествено Деня на българската община, който официално се чества от 1998 година. През годините почетни гости на празника са бивши кметове, председатели на Общински съвети на Добрич, както и общински съветници, работили за развитието на града.

Добрич е първата българска община, удостоена с Флага на честта на Съвета на Европа. Отличието е връчено за приноса на общината за популяризиране на европейската идея. Престижните отличия „Флаг на честта”, “Община с най – прозрачна администрация”, „Община – приятел на детето”, „Община – Реформатор”, са само някои от значимите награди и отличия на Добрич през последните години, припомнят от кметството. През месец май 2012 г. Съветът на Европа присъди на Община Добрич Етикет за иновации и добро управление.