Добрич и Тоскана ще си партнират в строителния бранш
Добрич и Тоскана ще си партнират в строителния бранш / Дарик Добрич

Меморандум за сътрудничество беше подписан между Областното представителство на Българската строителна камара в Добрич и Италианската камара на строителите от област Тоскана. Документът бе подписан в Добрич в присъствието на италиански строителни предприемачи. „Смятаме, че в България е изключително благоприятно да се инвестира, а целта ни е да се запознаем с нуждите на българските ни партньори, да представим италианските фирми и да постигнем взаимноизгодно сътрудничество.”- заяви ръководителят на италианската бизнес делегация Франческо Фиармонте. Той подчерта, че българските строителни фирми спокойно могат да разчитат на италианските си партньори, когато участват в обществени поръчки и търгове, за които не им достигат сили и капацитет да покрият всички условия.

Добрич и Тоскана ще си партнират в строителния бранш
netinfo

 

Осем строителни фирми от област Тоскана са обединили усилия за пробив на българския пазар след първата среща с добричките строителни компании, проведена на 31 март тази година, разказаха още гостите от Италия. Строителните предприемачи от Ботуша вече са натрупали опит с международното бизнес сътрудничество в страни като Хърватска, Германия, Китай и Арабските емирства, споделиха още италианците.

Нуждата от споразумение за съвместно сътрудничество е крайно необходима за всички нас, особено в условията на икономическа криза” – заяви Илия Михайлов – председател на Областното представителство на Българската строителна камара в Добрич. Той припомни, че 76 фирми от Добричка област са вписани в Националния строителен регистър, а в национален мащаб – над 4 000. За последните две години над 30 строителни  фирми от областта прекратиха дейността си, а в България техният брой надхвърли 1000, съобщи още Илия Михайлов.