Добрич е домакин на Четвъртата национална среща на общинските предприятия и търговски дружества
Добрич е домакин на Четвъртата национална среща на общинските предприятия и търговски дружества / Дарик Добрич
Добрич е домакин на Четвъртата национална среща на общинските предприятия и търговски дружества. Събитието стартира днес и ще продължи до 17 март 2017 г. Организатор на четвъртото годишно издание на форума е Националното сдружение на общините в Република България и неговото търговско дружество “НСОРБ – Актив” ЕООД.

В Срещата традиционно участват управители, ръководители и представители на общинските предприятия и търговски дружества, а също така и заместник-кметове и кметове на общини, председатели и съветници в общинските съвети. Гости на форума са представители на Българската търговско промишлена палата,  Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Агенцията по заетостта и Асоциацията на жените предприемачи в България – СЕЛЕНА.

Водещи теми в Националната среща тази година ще бъдат предизвикателствата и перспективите пред общинските предприятия, тенденциите в развитието на общинските търговски дружества с техните проблеми и предимства, участие на общинските стопански субекти в създаване на здравословна икономическа среда и по-добро взаимодействие между общинския и частния бизнес.

В програмата ще се акцентира и върху българските и европейски модели и практики за осъществяване на стопанската дейност на общините и върху възможностите на общинските търговски дружества и предприятия за участие в схемите за заетост, финансирани от ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Община Добрич като домакин ще запознае участниците с положителния опит, който има в предоставянето и управлението на публични услуги. Предвидени са и дискусии по темата за местните политики и практически действия за по-ефективно предоставяне на публични услуги с повишено качество.