Турнир по стрелба с историческо оръжие се провежда в Добрич
Турнир по стрелба с историческо оръжие се провежда в Добрич / "46-и пехотен добрички полк"
Национален турнир по стрелба с историческо дулнозарядно оръжие “Найден Николов – Войводата” ще се проведе в Добрич. Проявата е единствената по рода си в страната  и се организира от Регионален клуб “46-ти пехотен Добрички полк”. Очаква се в състезанието да участват десетки възстановчици, които ще премерят умения в боравенето с историческо кремъчно и капсулно оръжие.

Надпреварата ще е в пет дисциплини – кремъчна пушка, капсулна пушка, кремъчен пистолет, капсулен пистолет и капсулен револвер. Всеки състезател може да участва в до три избрани дисциплини. Участниците ще бъдат облечени в носии и униформи, съответстващи на историческия период, през който са се използвали оръжията с предно зареждане.

Турнирът е в памет на големия реконструктор и патриот Найден Николов – Войводата. Входът за зрителите е свободен. Официалното откриване на надпреварата е в 13.00 ч. в комплекс “Рекар” /стрелбището до Житническата бензиностанция/. Турнирът ще бъде открит от кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Сред поканените официални гости са областният управител Красимир Кирилов и председателят на Общинския съвет в Добрич Иво Пенчев.